Naja oliv, stickad tröja i lama ull

Pris:
1 950 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1959764
Antal:
Kommentar till butiken:
Naja oliv, stickad tröja i lama ull.

Färg: Oliv (finns även i färg Kamel)

Märke: Escencia

Om Esencia - yoko meinertz och erica claure pedersen grundade esencia 2007 med kontrasterande bakgrunder, japan och bolivia - de två delade ett mål att producera högkvalitativa, naturliga produkter, enkla att utforma samtidigt som de använder hantverk av inhemska hantverkare från området kring Anderna i Bolivia. Esencias produkter är tillverkade av de bästa naturliga alpakka-, lama-fibrerna och samarbetar endast med leverantörer som värderar principerna för rättvis handel och hållbarhet. esencia är ett danskt företag som har 3 olika kulturer; bolivias långvariga tradition av hantverk, japansk designintegritet och dansk medvetenhet om livskvalitet, vilket resulterar i ett unikt märke som är avsedd att inspirera moderna människor medvetna om ett naturligt och enkelt liv.

Esencias etos kompletterar den ökade globala medvetenheten om högkvalitativa, socialt ansvarsfulla och naturliga produkter.

Esencia-produkter finns i selektiva och exklusiva butiker; butiker som tillgodoser den samtida urbana kvinnan eller familjerna med en uppskattning av lyxiga, klassiska fundament.

Lama-fibrer
Lama är en av de finaste naturfibrerna i världen. På grund av dess exceptionella termiska kvalitet (lama fiber innehåller mikroskopiska krockkuddar). Är det möjligt att tillverka lätta plagg för kallt väder. Även om den är resistent är lama-fibern mjuk och känslig vid beröringen.
 
Lama-fiber har följande egenskaper:
- elasticitet och styrka (starkare än ull med samma finhet)
- termiska egenskaper som i stort sett överträffar ullens
- ingen peeling
- låg fukthållning
- mjukhet och finhet

Escensias produkter måste beställas 6 månader i förväg, om du saknar en storlek i vårt sortiment kontakta oss gärna på butik@formcraft.se för att se när nästa beställning kommer eller ska beställas.