Händer i Formcraft butiken

Hösten 2019 i Formcraft

20 sep kl 11.00: 11-kaffe med Nordiska ullmärken


På fredag 20 september kommer Nordiska ullmärken hit och visar nya linnekollektionen för våren men även för att prata ull. Vi tänkte att vi passar på att även bjuda in er kunder för en koppkaffe och lite ullprat. Ull - detta fantastiska material, finns massor att lära :)! Varmt välkomna ni som är lediga!

26 sep kl 17-19: Höstmys

Butikerna i Töreboda har kvällsöppet med fina erbjudanden.
Under kvällen förvandlas rådhuset till en minigalleria med utställare och försäljning.

Tipspromenad
Var med på kvällens tipspromendad och du har chans att vinna presentkort hos Töreboda Handel. Tipslappar och frågorna hittar du inne i respektive butik.
Bra Saker, Törebodakanalen, Hembageriet, Apoteket, Hilda Matilda, Gun Vallgren, Irené Bredin, Vuxenskolan, Töreboda Boden, Wentzels By Mimmi, Formcraft, ICA Supermarket.  

4 okt kl 10-18: Cinnamon skor & Kanelbullens dag

Vi bjuder på kanelbullar på Cinnamon skor & Kanelbullens dag! Kom även in för att prova Cinnamon skors sköna tofflor!

19 okt kl 10-13: Örjan Jakobssons fotostudio flyttar in i butiken för en dag.

Fotografen Örjan Jakobsson fotograf & stylist flyttar in i butiken med sin fotostudio lördagen 19 oktober! Drop in för enskild porträttfotografering med styling inkl 1 digitalbild högupplöst 1 200 kr. Ett tillfälle att få skämma bort sig själv och bli riktigt fin! Kika in på  Örjan Jakobsson fotograf & stylist Facebook sida och se hans fina bilder, välkomna in till oss på Drottninggatan 6 i Töreboda, först till kvarn!

26 okt kl 10-13 Unik Butik dag!
En dag för att fira det unika, alla kunder får en värdecheck, välkomna!

31 okt kl 18: Ulrika Roslund Svensson Boksamtal Skapistisk sticking.

Slöjdaren Ulrika Roslund Svensson kommer och berättar om bakgrunden och idén med hennes bok och om sin egen ism skapismen.

Boken är för mig en avslutning på projektet Sticka och samtala(stickjunta för asylsökande kvinnor och barn) som jag drev mellan 2016-2017 tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan i Mariestad. Under de två åren använde vi oss mycket av böcker med bilder då få hade tillgång till det skrivna språket. Böcker bryter inte gruppens fokus  såsom ex. en youtube-tutorial gör. Det fanns en poäng i att kunna bläddra i boken i sin takt, i lugn och ro under tystnad.

Skapistisk betyder stickning enligt -ismen skapismen. Ordet är en lek med betydelsen av eskapism, att försvinna in och uppslukas av processen. Det blev så att jag skapade min egen -ism för att jag kände mig lite mittemellan konsten och slöjden/konsthantverket. I fem år har skapismen utgjort min idéplattform och konstnärliga ram. Kortfattat kan en säga att det handlar om att förhålla sig öppen till sin intuitionsdrivna process, att skapa utifrån situationens givna möjligheter såsom materialtillgångar och egen förmåga.

16 nov kl 10-15: 1 års jubileum för vår butik!

1 års jubileum för Formcraft - butiken med hållbar formgivning, kom och fira med oss!

För att fira har vi extraöppet Lördagen 16 november 10.00-15.00.

Det blir modevisning, tipspromenad i butiken och
Form – a nomad design studio kommer ha en liten utställning med bilder från sitt arbete i Vietnam och självklart bjuder vi på fika!

För mer information besök gärna våra Facebook sidor:
Formcraft - butiken med hållbar formgivning
Form - a nomad design studio
Varmt välkomna!

16 nov - 1 dec: Utställning "Hantverk, stolthet & vänskap" av Form - a nomad design studio.

Utställningen handlar främst om hantverksproduktionen i Vietnam men även om resan och arbetet jag gjorde i Bangladesh i somras. www.form-nomadstudio.com

25 nov kl 10-18: Orange day

Vi uppmärksammar FNs globala kampanj för att uppmärksamma och få ett stopp på våld mot kvinnor. Bär något orange den 25:e varje månad!
Vi säljer även UN Women oranga armband och pins där all försäjning går till UN Women Sverige

28 nov kl 18: Annbritt Lindén Boksamtal

Annbritt pratar om och läser ur sin bok Hör-i-hop

Boken Hör-i-hop handlar om min dotter Sofia och mina upplevelser av att mista henne, – och livet efter hennes död. Under kvällen ska jag läsa några avsnitt ur min bok, spela några låtar från spellistan på Spotify som Hör-I-Hop. Det blir också tid för samtal, frågor och reflektion. Välkommen!


1 dec kl 12-16: Julskyltning i Töreboda

Kom in och fira att julen närmar sig!

8 dec kl 12-16: Söndagsöppet!

15 dec kl 12-16: Söndagsöppet!

22 dec kl 12-16: Söndagsöppet!


Eventen uppdateras kontinuerligt så kika gärna in här då och då!  Och följ oss gärna på Facebook och Instagram för daglig uppdatering.

Hoppas vi ses i höst!!

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIA

11

14

loading...