Våra varumärken

Formcraft - butiken med hållbar formgivning

En konceptbutik med produkter noga utvalt efter hållbar formgivning. Grundare är krukmakare Marianne Ljungström och hennes keramik hittar ni här.

I vår lokal förutom butik finns även design studion Form - a nomad design studio och Fanny Gustafson, medicinsk massageterapeut.

Borreboda krukmakeri startades 1985 av Marianne Ljungström.
På gården strax utanför Töreboda finns hennes keramikverkstad.

Marianne är krukmakaren som är förälskad i lerans sinnliga formbarhet.

I sin verkstad arbetar hon mest med stengodslera, som har ett mer strikt uttryck. Men hon gillar också att arbeta med den lokala lergodsleran där frodiga färger och dekorer ger ett glatt uttryck som den nordiska krukmakartraditionen.

De olika materialen kompletterar varandra fint i den brukskeramik som tillverkas.

Sedan 2007 arrenderar Marianne Hajstorp slusscafé och vandrarhem. Hösten 2018 startades butiken Formcraft.

Form - a nomad design studion finns i samma lokal som Formcraft butiken.
Formcrafts butikens grafiska profil och bilderna tas av Josefine, som även jobbar med grafiska arbeten åt andra företag och med sin egna produktion.

"A design studio in perpetual motion.

We do slow design in close collaboration with our craftswo/men,
putting the production process at the heart of the design.

We believe in a craft revolution & that cross inspiration
between different cultures creates great design."
 

www.form-nomadstudio.com

Vårt koncept handlar om kvalitet, design och hållbarhet. En produkts förmåga att hålla över tid. För oss är skor inte bara något snyggt du bär på dina fötter utan också kopplingen mellan dig och vår vackra planet. Och vad kan vara bättre än skor som är miljövänliga och tillverkade med respekt för naturen och allt som lever här? 
Grunden i verksamheten är borstbinderiet på Sandsborgsvägen i Enskede - här binder 6 synskadade hantverkare från flera olika kulturer borstar enligt gammal hantverkstradition. Vi samarbetar också med synskadade hantverkare i Estland som liksom vi har en sammanlänkad historia med synskaderörelsen

irishantverk.se
Alla våra produkter är vävda i 100% lin.

Vår vision är att Växbo Lin ska utveckla, tillverka och marknadsföra moderna linneprodukter med avsikten att väcka lust och skapa mervärde för kunder och medarbetare samt att föra vidare en unik hantverkstradition. Vi arbetar utifrån tre ledord som genomsyrar hela vår verksamhet.
Växbo Lin är: – Gediget – Personligt – Nyskapande
Tordyvel grundades ur ett behov och en vision om ett naturvänligt, välklätt och funktionellt mellanlager. Ett klädesplagg som passar såväl de urbana aktiviteternas behov som i naturens uteliv. Ett välklätt, ekologiskt och skönt plagg med kvalitet och funktion.
Swedish stockings är världens första och enda helt återvunna nylonstrumpbyxa.

OUR MISSION IS TO INFLUENCE AND CHANGE THE ENTIRE HOSIERY INDUSTRY, WE PRESENT THE LUXURY OF THE PAST BY APPLYING THE TECHNIQUES OF TOMORROW
 
Smart in the Dark är ett svenskt företag med basen i Kungälv. Sedan 2014 utvecklar och designar vi reflexprodukter och reflexaccessoarer till alla som vill synas i trafiken. Våra reflexer gör att du syns i mörker på över 125 meters håll. De är CE-märkta och tillverkade i 3M Scotchlite som är ett av de säkraste och bästa reflexmaterialen på marknaden. 

På Smart in the dark vill vi att alla ska synas i mörkret. Och vi tycker att det ska vara både smart och snyggt att bära reflex.
 
"Tradition, inspiration och förnyelse"
Min huvudsakliga produktion är jacquardvävda ullfiltar, tuftade mattor och tryckta textilier. Mina mönster är inspirerade av vår svenska kulturmiljö och historia. Schblonmålade tapeter, medeltida kyrkomålningar, dräktdetaljer och snickarglädje ger upphov till nya textila mönster i min värld.
     Mina filtar är vävda av 100 % ekologisk ull och finns både som stora filtar och i barnstorlekar.
Nordiska ullmärkens omsorgsfullt valda varumärken är tidlösa och håller bästa tänkbara kvalitét. Nordiska ullmärken vill koncentrera sina säljinsatser på material som är biologiskt nedbrytbara, utan bekämpningsmedel eller andra miljöfarliga ämnen.
Ekologisk bomull • Gotländsk design • Närproducerat
Jordnära startades på Gotland 1983 av Kerstin Bendelin och har alltid varit ett kvalitetsmärke med kläder i naturmaterial.Vi jobbar uteslutande med GOTS-certifierad ekologisk bomull och producerar så nära det är möjligt.
Sackeus startade 1976, och redan då var syftet att etablera handel med små producenter i länder med utbredd fattigdom, för att stimulera utveckling och bekämpa fattigdom i drabbade områden. Idag har bolaget utvecklats till en heltäckande kvalitetsleverantör med fullt fokus på fair trade, kvalitet och god smak.
Ullcentrum startades i juli 1998 av Ann Linderhjelm.
Ann har alltid haft ett genuint intresse för naturmaterial och då det visade sig att mycket av den ull som klipps slängs eller bränns så började funderingarna på vad man kunde använda ullen till. Man började samla in en massa ull främst lokalt från Öland men även regionalt från Småland och Blekinge. Företaget började helt från scratch med produktutveckling, design, hitta avsättning för den lokala ullen. Så småningom växte det fram produkter i tovad ull, garn och stickat.
 
Grunne produktion är ett familjeföretag från Öland. Vi tillverkar naturliga miljövänliga produkter såsom tvål, handbalsam, trävax mfl.
 
Bengt & Lotta består av designduon Bengt Lindberg och Lotta Glave.
Lotta Glave är illustratör och formgivare. Hennes kollektioner av änglar och människor förnyas ständigt. ”Min förhoppning är att föremålen ska uttrycka humor och glädje. Att de ska kännas personliga och annorlunda.”
Bengt Lindberg är formgivare och illustratör. 1990 gjorde han sin första ko. En ljusstake i järn som sedan fått sällskap av bland annat älgar, får och hästar. ”Tradition på nytt sätt är viktigt för mig. Jag utgår från lusten att leka med rötter i folkkonsten.”
Cinnamon är ett svenskt skomärke som startade 2009 av Ninni Jonsson i Alingsås.
Visionen var att göra snygga skor som var bra för fötterna. Med hjälp av svenska ortopeder startade produktutvecklingen och första kollektionen 2009 bestod av tre sandaler med urtagbara innersulor och en av modellerna hade stretchmaterial för hallux valgus-problem. All produktion sker i Spanien av naturliga skinn. Materialen i skorna kommer från Europa.
 
Anna Helldorf
Inspirationen hämtar jag just nu från gamla sepiafärgade släktporträtt som jag tecknar i blyerts. Utifrån sin karaktär hamnar de i olika situationer och scener, ofta med musikaliska förtecken.
Det är lite som barndomenslek med klippdockor eller dramat som iscensattes av ivriga barnahänder i dockskåpsmiljöer.
 
Genom mönster vill PATTERN ME BRIGHT lyfta fram och utforska kvinnorna som förbisetts. För att bryta mönster måste vi först upptäcka mönster.
Ett familjeföretag. Dammvippor från Sahlins struts. De fettfria fjädrarna blir lätt statiska och suger åt sig allt torrt och lätt damm.

 
By basic - we are enthusiasts and uncompromising
- therefore, we are working with Oeko-Tex certified, pure and natural qualities.
We strive to make simple, comfortable collections with good fit and high quality both in materials and workmanship.We only make clothes that we love and that`s why we are proud of our collections with unique products. All our qualities are knitted in Denmark and manufactured in lots of lovely colours.
Hälsosamt godis – på riktigt!
Det hela började i Saras kök. En apotekare, kostrådgivare och gottegris med en hopplös övertygelse om att det går att få det bästa av två världar; ett godis som inte bara smakar gott utan även gör gott. Med en noga uträknad formula har vi skapat ett godis som innehåller vitaminer och mineraler för ditt välbefinnande. Självklart helt utan socker och med naturliga smaker och färger. För alla vi som bryr oss om våra kroppar, naturen och alla djuren. Med Wellibites vill vi på vårt sätt bidra till en bättre hälsa – ett litet steg i taget.

FÖLJ OSS  PÅ SOCIALA MEDIA
FÖR MER HÅLLBAR DESIGN

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.

loading...